Cupa Romaniei 2014 – Dragonii din nou pe podium

In perioada 14-15.11.2014 localitatea Baia Mare a gazduit editia din acest an a Cupei Romaniei la Taekwon-do I.T.F., eveniment organizat de C.S. Stiinta Dragonul Baia Mare sub egida Federatiei Romane de Taekwon-do I.T.F.
CS Stiinta-Dragonul Baia Mare a participat cu un lot compus din 29 de sportivi, 12 arbitri si 2 antrenori, acestia reusind sa obtina 36 de medalii (10 de aur, 15 de argint si 11 de bronz) , Locul II in Clasamentul General pe Echipe la Juniori 1 si Locul III in Clasamentul General pe Echipe la Juniori 2 si Juniori 3
La startul acestei competitii s-au aliniat aprox 270 sportivi din 18 cluburi sportive din intreaga tara, oficiali si suporteri plini de entuziasm.
grup_cr_2014
C.S. Stiinta Dragonul Baia Mare multumeste partenerilor si sponsorilor fara de care aceasta competitie nu ar fi fost posibila :
Directia pentru Sport si Tineret Maramures
Emaramures – partener media
ASSOC
Ascending
Spartan Security
Maltez
Top Ten
Hayasi
Oveo.ro – tricouri personalizate
Magnolia.ro
De asemenea multumim in mod deosebit tuturor parintilor care ne-au fost alaturi.

TAEKWON-DO ITF – Peste 500 de medalii sunt puse la bataie la Cupa Romaniei, care are loc vineri si sambata in Baia Mare

tae-2CS Stiinta-Dragonul Baia Mare si Federatia Romana de Taekwon-Do ITF organizeaza Cupa Romaniei, competitie adresata juniorilor 1, 2 si 3, precum si seniorilor. Intrecerea va avea loc vineri si sambata in sala sporturilor din Baia Mare. Sportivii vor fi premiati cu diplome si medalii pentru locurile 1, 2 si 3. Cupe se vor acorda pentru clasamentul general al fiecarei categorii de varsta. Cu prilejul Cupei Romaniei, in Baia Mare vor avea loc si sedintele Adunarii Generale si Biroului Federal.

Vineri si sambata, in sala sporturilor “Lascar Pana” din Baia Mare are loc Cupa Romaniei la taekwon-do ITF. “Va fi o competitie puternica, vor fi in jur de 300 de sportivi de la 18 cluburi din tara. Este o competitie pe care nu o organizam prima data, asa ca am incercat sa fie cat mai profesionist totul”, a facut introducerea in subiect Dan Goron, presedinte CS Stiinta-Dragonul Baia Mare. In jur de 80 de sportivi vor concura pentru Baia Mare, provenind de la CS Stiinta-Dragonul, CS Stiinta-Ardealul si Martial Arts Dojo.

Pe langa competitori, Cupa Romaniei va aduce in Baia Mare si oficiali. “Sunt 53 de arbitri, un numar foarte mare, cred ca cel mai mare la o singura competitie de cand particip eu la concursuri si particip de ceva timp… Dintre acestia, 25 sunt din Baia Mare. Un numar mare de arbitri, astfel incat competitia sa se poata desfasura simultan pe cinci-sase ringuri, ceea ce automat duce la reducerea timpului de competitie”, a explicat presedintele clubului organizator.

Oficiali vor veni si din cadrul federatiei de resport, dat fiind ca in Baia Mare vor avea loc si sedintele Adunarii Generale si Biroului Federal cu prilejul Cupei Romaniei.

Competitia este adresata juniorilor 1, 2 si 3, precum si seniorilor. Sportivii vor fi premiati cu diplome si medalii pentru locurile 1, 2 si 3. Cupe se vor acorda pentru clasamentul general al fiecarei categorii de varsta. Nu doar premiile sunt importante, ci si faptul ca acest concurs va fi unul din criteriile de selectie pentru loturile nationale din 2015. “Anul viitor vor fi Campionatele Nationale in luna februarie. Cei care castiga locurile 1, 2 si 3 atat acum, la Cupa Romaniei, cat si la Nationale, vor participa la Campionatul Mondial. Este un sistem bun, sa alegi sportivii de lot national in urma a doua competitii diferite, nu doar a uneia. Astfel incat la competitiile internationale majore de anul viitor sa mergem cu cei mai buni sportivi. Cu cateva meciuri la Cupa Romaniei, cu alte cateva la Nationale, poti sa faci o selectie mai corecta”, a declarat Goron.

Cupa Romaniei din Baia Mare va fi ultima competitie nationala din acest an, fiind puse la bataie peste 500 de medalii. Intrarea spectatorilor la eveniment este libera, din partea organizatorilor venind si invitatia: “Taekwon-do este o arta martiala de origine coreeana, de autoaparare. In acelasi timp este si sport, datorita competitiilor organizate. Practicantii invata sa se disciplineze si sa aiba un corp sanatos. Este o competitie spectaculoasa, vor lupta de la copii mai mici de sase ani, pana la seniori de peste 30 de ani. Vor fi probe de tehnici speciale, vor fi lovituri prin saritura si la 2m inaltime, spargeri cu tehnici de mana si tehnici de picior. Nu va fi nimic monoton. Speram sa vina cat mai multi spectatori”, a spus Dan Goron.